Televisie

Jos Claus is sinds 2008 werkzaam als hypnotiseur in tal van tv-programma's en tv-series in Nederland, België en Duitsland.

‘Van Je Vrienden Moet Je Het Hebben’ was in 2012 acht weken het amusementsprogramma van SBS6. Op zaterdagavond werd een BN-er door Jos Claus onder hypnose gebracht. In de acht afleveringen van het programma passeerden bekende Nederlanders de revue, o.a. Ron Brandsteder, Leontien van Moorsel, Mari van der Ven en nog vele anderen.

Bij L1 TV stonden in 2012 de maanden juni en juli in het teken van hypnose. Bij deze Tv-zender was het geen hypnoseshow, maar een reeks programma's waarin hypnose werd toegepast voor alle daagse zaken als hoogtevrees, vliegangst, bang voor spinnen en tal van andere problemen. Elke week werd een ander probleem of doelstelling met hypnose behandeld.

De hypnoseshows "Ik Weet Wat Jij Deed" zijn sinds 2009 hot item in zowel de Nederlandse, als ook Belgische en Duitse pers. In dat jaar werden de shows in Nederland uitgezonden door de TROS met presentator Jan Smit. Een jaar later presenteerde Koen Wauters de hypnoseserie voor de Belgische TV-zender VTM onder de naam "Ik Weet Wat Je Deed". In 2011 volgde de Duitse TV-zender RTL2 met een serie shows en was de titel "Ich weiss was du letzten Freitag getan hast". In alle landen was Jos Claus de hypnotiseur van het programma.

De door Eyeworks ontworpen spelshows ‘Van Je Vrienden Moet Je Het Hebben’ en ‘Ik Weet Wat Je Deed’ trekken in vele landen grote belangstelling van de schrijvende pers en zijn vaak gespreksthema in talkshows bij radio en tv-programma's. Hypnotiseur Jos Claus en de presentatoren worden regelmatig uitgenodigd voor radio- en tv-interviews. Maar ook de journalisten van landelijke en provinciale dagbladen, evenals tv-bladen en de yellowpress vinden de shows dermate interessant, dat zij hierover uitvoerig berichten.

In het multimedia overzicht aan de linker kant staan fragmenten uit deze tv-shows, evenals ook andere televisieprogramma's en registraties van shows, zoals "De wereld draait door" van de VARA, BZT-Show van de NCRV, "Goeie middag Limburg" van L1 - TV, "Balkon van Limburg" van TV Limburg, "Gek Genoeg" van Veronica, Veronica Film, MTV Money Makers.