VTM- Ik Weet Wat Je Deed - Publicaties

Ik wil dit best eens proberen

"Koen Wauters hoort liever niet dat dit een controversieel programma is. "Het speelt zich af in een andere sfeer en lijkt soms een beetje beangstigend, maar we willen het te allen tijde tof houden. Daarom steken we ook gewone mensen in het programma. Mensen die ervoor openstaan en leuke dromen koesteren. Daar wordt tijdens de castings hard op gelet. Het mag geen freakshow worden." Zou Wauters zich door Jos onder hypnose laten brengen? "Om je door iemand te laten hypnotiseren, moet je die persoon volledig vertrouwen en nu ik Jos een paar keer bezig zag, is onze band wel gegroeid. Ik geloofde al in hypnose, maar toen Jos 30 man tegelijk hypnotiseerde, verwachtte ik wel dat het bij minstens één iemand zou mislukken. Ik denk dat ik er vatbaar voor ben. Dus ja, ik zou het zeker overwegen." (SVH)

Het Laatste Nieuws - 15 februari 2010

"Opeens ben ik nergens meer zeker van..."

"...De verstomming waarmee fotograaf Guy geslagen is, doet me twijfelen. Is er meer gebeurd dan ik denk?...Net wanneer ik me begin af te vragen of dát misschien het geheim van hypnose is, lukt er opeens toch iets. "Het lijkt wel alsof je 1.000 kilo weegt", zegt Jos. "Je probeert recht te staan, maar het lukt je niet." Ik denk er weer het mijne van, maar deze keer heeft hij gelijk. Ze zijn niet in beweging te krijgen, mijn ledematen. Ik voel me alsof ik me tot aan de nek heb laten ingraven in zand. Wanneer Jos op mijn ogen blaast, word ik 'wakker'. Ik kijk meteen naar fotograaf Guy. "Amai", zegt hij. "Ik was al een believer, maar nu ben ik helemaal overtuigd."

Het Belang van Limburg
zaterdag 10 en zondag 11 april 2010

Tekst: Steven Vancleef / Foto's: Guy Puttemans

TeVeBlad - Hypnoseshow

"...Zelden ging een programma vaker over detong nog voor het op het scherm kwam dan Ik Weet Wat je Deed, de hupnoseshow van vtm. Elke week laat één proefpersoon zich vrijwillig hypnotiseren door de ervaren hypnotiseur Jos Claus. Hij brengt de betrokkenen in allerlei situaties. Niet zonder gevaar, luidt de kritiek. Koen Wauters persenteert..."

TeVeBlad - 24 maart 2010

Humo - Ik Weet wat je deed

"Hypnose als lachnummer in het variété: het is zo oud als de hypnose zelf. In de eerste aflevering van 'Ik weet wat je deed' trad een montere Limburger van Italiaanse afkomst aan die al in zijn deuropening, na één vingerknip van hypnotiseur Jos Claus, in een andere bewustzijnstoestand schoot en vervolgens van toeten noch blazen wist. De proefpersoon was zo te zien buitengewoon vatbaar: een geboren marionet van Hypnos. Toen hij weer bij zijn positieven was, moest hij in een volle televisiestudio raden wat hij op influistering van Jos Claus precies had uitgespookt in die vreemde uithoek van zijn bewustzijn. Andermans nachtmerrie als volksvermaak geserveerd: het werkt altijd... Argwaan is mijn tweede natuur, maar bij het zien van 'Ik weet wat je deed' had ik eigenlijk geen zin om mijn pret te bederven. Als voorstander van spelend leren vind ik het zonde dat ik en passant niet meer te weten ben gekomen over de werking van hypnose. Dat had de amusementswaarde van 'Ik weet wat je deed' niet in de weg gezeten..." (rv)

Humo

TV Gids

"Wat Jos precies deed, weet ik nog altijd niet"

Kandidaten die onder hypnose werden gebracht, moeten bij Koen Wauters raden wat ze hebben uitgespookt. Dat is het uitgangspunt van de nieuwe show Ik weet wat je deed.

“Slaap en diep!” Meer hoefde de Nederlandse hypnotiseur Jos Claus niet te zeggen toen die aan de voordeur van Zonhovenaar Mirko Michetti (33) stond om hem binnen een seconde te doen slapen...Claus liet Mirko de meest gekke dingen doen. Hij moest in de huid kruipen van Tina Turner in een bomvolle concertzaal (Mirko besefte niet dat hij in een leeg parochiezaaltje stond) en deed hem geloven dat hij een dolfijn was die vlotjes rauwe vis at...

Tom Vets
Ik weet wat je deed, za, 20.40u, vtm